Aurora-white-blanco-valamu

Blanco valamu, kvaliteetsele köögitöötasapinnale

Uut kööki planeerides või vana uuendades on oluline mõelda sobivale valamule. Seda soetades tuleb korraga tähele panna paljusid asjaolusid ning esile võib kerkida küsimusi.

  • Millist tootjat eelistada?
  • Millisest materjalist võiks uus köögivalamu olla?
  • Millise paigaldusviisiga valamut valida?

Kuigi valik võib esmapilgul tunduda natuke keeruline, leiad sellest artiklist mitmeid vastuseid neile küsimustele. Mis aitavad suunata Sind õige valamu valikul.

Näiteks BLANCO valmistatud tooted tähistavad alati tõestatud kvaliteeti. Blanco valamuid testitakse mitu korda nende valmistamise ajal. Rõhku pööratakse materjali käsitlusele neis kohtades, kus veega suurim kokkupuude on. Eesmärk on, et valamu pideva veega kokkupuute juures esteetiline välja näeks.

Valamu valmistamisel on ka oluline,  et valamu kuju sobitub täpselt töötasapinnaga. Tootja jälgib, et  iga valamu oleks perfektse disainiga, sirged servad ning võimaldaks kvaliteetset paigaldust. BLANCO valikus on nii roostevabast terasest kui ka keraamilised ja patenteeritud tehisgraniidist valmistatud valamud.

BLANCO valamu – roostevabast terasest

Öeldakse ikka, et paljud asjad lähevad aastatega paremaks. Roostevaba teras oma omadustelt on üks neist. Materjali pinna kvaliteet uueneb päevast päeva.  Järjepideva testimise tulemusena on BLANCO valamute puhul jõutud ülimalt vastupidava Durinoxi roostevaba teraseni Uus roostevabast terasest pind rõõmustab kõiki, kes armastavad roostevaba terase lahedalt elegantset välimust ja hindavad ka vastupidavat pinda.

Durinox eristub oma sametiselt mati välimuse ja meeldiva tunde poolest, samas on see kriimustuste ja sõrmejälgede suhtes vastupidav. Tänu oma erilisele pinnatekstuurile on Durinox Roostevaba terast köögis lihtsam puhastada ja hooldada.

 

Blanco-valamu-Andano-500-U

Andano 500-U

BLANCO roostevabast terasest valamutest on meil üks populaarseimaid Andano 500-U. Andano 500-U puhul on tegemist valamuga, mis on disainitud kööki jasobib suurepäraselt ka Sinu koju. Eriti kui eelistad oma köögidisainis näha natukene moekat läiget.

Roostevabast terasest valamud on värvineutraalsed, mis puudutab neid ümbritsevat töötasapindu. Seetõttu sobituvad need kokku enamike töötasapindade materjalidega kui ka värvidega.

Läikiv või matt? Matid versioonid on töötlemata ja pinnad on vähem siledad. Tänu sellele settib katlakivi neil kergemini kui poleeritud valamutele. Kuigi nende viimistlus tähendab, et need peidavad ka kergeid kulumisjälgi. Kui roostevaba teras on poleeritud, siis see särab! Poleerimine annab valamulemodernse välimuse ja pinda, on lihtne puhastada. Valik on muidugi Sinu!

BLANCO valamu – graniidist komposiitvalamud 

Graniidist komposiitvalamud nagu BLANCO  Silgraniti mudelid lisavad Sinu köögile alati värvi. Kõik Silgraniti värvid on kauakestvad isegi siis, kui need puutuvad kokku intensiivse päikesevalgusega. Tänu sametiselt matile pinnale on Silgraniti valamu suurepärane alternatiiv roostevabast terasest detailidele. Luues sellega harmoonilise kahetoonilise esiletõstmise, kui seda kombineerida tööpindadega.

 

Blanco-valamu-Subline 500-U-Anthracite

Subline 500-U

Meie üks kõige populaarsem silgraniidist BLANCO valamu on Blanco Subline 500-U. Sõrmede all tundub selle materjal justkui jahe ja soe korraga. Võiks öelda, et tegemist on siidpehme kiviga. Veel on materjali parimaks omaduseks tema tihedus ja vastupidavus.

BLANCO SILGRANIT valamud on väga vastupidavad

Materjali ei saa kriimustada, seega ei saa sellesse hapet imbuda ja bakteritel pole sellest tulenevalt ka paljunemisvõimalust. Silgraniit PuraDur materjalile lisatud hügieenikaitse Hygiene+Plus koostisosad annavad materjalile lisakaitse mustuse vastu.

PuraDur pind on vastupidav mehhaanilisele koormusele, kraapimisele ja lihtsalt puhastatav. Silgraniit PuraDur materjali valmistusprotsess omab 7 patenti. BLANCO valmistab kõik Euroopas turustatavad silgraniidist PuraDur valamud Lõuna-Saksamaal Sinsheimi tehases.

Millist valamu paigaldusviisi eelistada?

Toome allpool välja erinevaid näiteid levinumatest valamute paigaldusviisidest:

Pealtpaigaldatav valamu. See klassikaline paigaldusmeetod tähistab valamu paigaldamist tööpinnas olevasse eelnevalt ettevalmistatud avasse ülaltpoolt. Võid olla kindel, et mõni seda tüüpi valamu sobib stiili poolest just sinu kööki.

Altpaigaldatav valamu. Tööpinna alla paigaldatud valamu toob välja tööpinnaks valitud materjali läbilõike. Näiteks kivist töötasapinna puhul saab näha materjali enda sisemist ilu. Paigaldades valamut altpoolt, ei jää töötasapinnale silikooni ega üleminekukohti. Altpoolt paigaldatud valamu puhul on töötasapinna puhastamine lihtne ja sobib täiuslikult köögi keskkonda.

Pealt süvistatud valamu. Valamu paigaldatakse täpselt samamoodi nagu tavapärane pealtpaigaldatav valamu. Tänu õhukesele servaprofiilile on tööpinna ja valamu üleminek tasapinnas tööpinnaga. Selle saavutamiseks tuleb tööpinnast servakontuur välja freesida. Valamu tuleb paigaldada nii, et freesitud osa oleks kaetud. Siis kohtuvad valamu ja tööpind samal kõrgusel.

Juurde saad lugeda valamu valikutest ja erinevatest paigaldusviisidestartilkist: Milline valamu valida kivist köögitasapinnale?

Kokkuvõttes on inimeste maitsed erinevad nagu ka ajas muutuvad moesuunad. Otsides ajatut kvaliteeti koos parima väljanägemise ja omadustega, võid artiklis kirjeldatud BLANCO valamutele alati kindel olla.

Vaata valamuid

Kui soovid lähemalt arutada väljavalitud mudeli saadavust?

Võta meiega ühendust ja leiame koos just sinule parima lahenduse!

Küsi pakkumist

12.01.2022