Ando-köögitasapind-keeramikast

Ando pere lugu: roheline minimalistliku joonega köök.

Ando perekonnas on lisaks temale ka abikaasa, kolm last ning kass. Pärast 17 aastat kodus elamist otsustati ette võtta suurem kodu renoveerimine, et muuta kodu täpselt selliseks nagu pere soovib. Kõige rohkem rõõmu valmistas just planeerimine. Ando toob võrdluseks, et öeldakse ju, et rõõm puhkusest on alati suurim vahetult enne puhkust, siis kui kogu plaanimine on peaaegu valmis. Ja kus silme ees on juba tulemus, kuigi reis pole veel alanudki.

Pärast pikki kodus elatud aastaid tekkis vajadus kodu värskendada

Põhjuseid, miks Ando pere otsustas kodu renoveerida oli mitmeid. Aastad olid jätnud oma jälje ja selle aja jooksul olid saanud selgeks ka, mis võiks paremini olla. „Nagu öeldakse – esimene kodu ehita vaenlasele, teine sõbrale ja kolmas endale. Sest järjest paremaks tulemus läheb,“ ütleb ta, miks otsustati pärast pikka kodus elatud aega teha nüüd kõik täpselt enda vajaduste järgi. Ja mis seal salata, ka maitse ja võimalused olid selle ajaga muutunud.

Ando-köögitasapind-keeramikast-storm-gris

Ta möönab, et uuendamise käima saamine võttis aega, et kõik pereliikmed selle suure uuenduse ideega päri oleks. „Noh, et kas on ikka vaja seda remonti, sest kapiuksed ju veel eest ei kukku ja pliit täitsa töötab,“ naerab ta.

Pere nõusse saadud, sai plaani võetud elutoa, köögi ja vannitoa uueks loomine. Eesmärgiga kasutada palju moodsat ja vastupidavat tehnoloogiat ning luua minimalistliku joonega kodu.

Sisekujundajast oli palju abi

Nii pandi paika, mis peaks jääma endiseks, mis võiks olla uus, millised võiksid olla põhitoonid… aga kuidas see omavahel mängida saada, tundus perele natuke hirmutav. End kõige uuega kurssi viimine võtab ju aega, lisaks kirjus kaubanduses sobivate asjade leidmine…

Nii otsustas pere kasutada sisekujundajat. „Kui isegi suur pilt on olemas, on saatan detailides. Seda nii lahenduste osas kui ka „kust see kõik leida“ küsimuses. Ehk nii saab hoida kokku närve ja aega ning saab vältida ämbritesse astumist,“ põhjendab Ando.

Sisekujundaja nõustas, visualiseeris soovitu mitme variandina, tegi ümber, kus tundus, et saaks teistmoodi, aitas poest leida ja valida soovitud materjale ja mööblit.

Köök kodu südameks

Ando ütleb, et visioon oli silme ees, et köök saaks olla rohkem kodu süda, kui seal elemente muuta. Juurde oli tekkinud ka tehnikat, mis enam kuidagi ei tahtnud tööpinnale ära mahtuda – hea oleks see mööbli sisse „ära peita“.

Ando-köögitasapind-keeramika-inalco-storm-gris

Juba remondi alguses oli naisperel selge nägemus, et läbi elamise käib roheline toon ning köök on suures osas roheline.

Pere unistas ka köögisaarest, mille ääres hommikul kohvitassiga istuda. Kirsiks tordil kivist tasapind. Ando selgitab, et kivi tundub igavene ja nende valitud kivi vahelduv värv ja tekstuur meeldis neile esimesest silmapilgust. Salong, kust pere köögimööblit vaatas, pakkus Diastone’i kivi. Seal sai vaadatud ja katsutud mitmeid pindasid. Päris looduskivi kohe ei kõnetanud, seega sai valitud matim keraamiline pind Inalco Storm Negro. Materjalis olevad jooned ja nende mäng sellel pinnal paelus.

Ando-köögisaar-keeramika-storm-gris

Ando ei tee saladust, et valimine oleks sisekujundajata olnud keerulisem, sest valikuid on ju meeletult. Tulemus jäi imeline ja pere on väga rahul! Ehkki renoveerimisjärgus kodu ise ei ole kõige nauditavam, pere ei kahetse ettevõtmist – kui vaid seda, et oleks võinud varem alustada.

Tekkis huvi meie kivist töötasapindade vastu?

Võta meiega ühendust ja leiame koos sulle sobiva lahenduse!

KÜSI PAKKUMIST

04.11.2022