Hiiekodu-inalco-storm-negro

Hiiekodu pakub ohtralt inspiratsiooni kodusisustajale

Instagramis pakub ohtralt silmailu ja inspiratsiooni Hiiekodu projekt. Valmivas kodus on läbivaks jooneks modernsed lahendused, puhtad jooned ning tumedad toonid, mis loovad kontrasti ümbritseva metsaga. Hiljaaegu sai Hiiekodus valmis köök, mida kaunistab muuhulgas musta värvi keraamiline tasapind Storm Negro. Uurisime, mis lugu on Hiiekodu taga ning mis nende kodusisustust inspireerib.

Teekond unistuste koduni

Hiiekodu teekond sai alguse 2020. aasta alguses, kus oldi juba aasta otsitud sobivat krunti maja ehitamiseks. Ehkki majas elamise soov oli alati olemas, võeti reaalsed sammud ette 2019. aasta kevadel, mil tekkis mõte, et võiks ehitada endale maja. Korter pandi müüki ja hakati otsima sobivat krunti. Oluline oli krundi suurus, puude või metsa olemasolu ja et uus kodu ei oleks linnast liiga kaugel. Krunt võiks asuda uuselamurajoonis, seal võiks olla tänavavalgustus ja kõnniteed. Krunt ise võiks olla parajalt privaatne, suurem kui 1500 ruutmeetrit ja kõrghaljastusega. Lisaks mängis valimisel rolli poe, lasteaia, kooli lähedus ja hea ühistranspordiühendus linnaga.

Hiiekodu-Inalco-strom-negro-10

Hiiekodu eestvedajad tõdevad, et alguses tundus see lausa võimatu, aga nad leidsid selle ja nüüd ei oskaks paremat kohta soovidagi. Samal aastal tegid nad ka Instagrami konto Hiiekodu, et jälgida teiste ja jagada ka enda kodu valmimise teekonda – kusjuures on eestvedajad üsnagi tagasihoidlikud, kes oma nägu ei näita ja väljendavad oma loovust ehitusportsessist kuni sisustuselementideni silma rõõmustavate piltidega.

Eesmärgiks sai kahe aasta jooksul uude koju sisse kolida.

Hiiekodu Instagrami kontolt paistavad läbimõeldud lahendused ja puhtad disainivalikud. Eestvedajad ise räägivad, et ilmselt enamikel, kes kodu ehitavad, on olemas mingi algne visioon ning seda realiseerides loodetakse alguses suures tuhinas tugineda arhitektide ja sisekujundajate abile. Nii oli ka nendega. Aga kui aeg on sealmaal, on ehitusele kulunud rohkem raha kui planeeritud ning arvestades sisekujundajate hinda tekib tunne, et ehk saaks ka ise valikutega hakkama. Nii hakati koguma inspiratsiooni välismaistelt Instagrami lehtedelt.

Kuid üks oli kindel – neile meeldisid juba pikalt mustad puitlaudisega majad. Nii loodeti ka krunti otsides, et detailplaneering lubaks sellist maja ehitada. Kindel oli ka see, et soovitakse ühekordset maja.

Ehkki algne visioon oli hele, võitis südame hoopis tume köök

Iseäranis hakkab silma tume klassikaline ja stiilipuhas köök. Hiiekodu eestvedajad nendivad, et tegelikult oli nende algne visioon hoopistükkis hele köök – heleroheline ja beež, ülemine osa puidust. Kuid pärast salongide külastamist sai valitud hoopis tumeroheline toon. Ka tasapind valiti tume keraamiline tasapind tootjalt Inalco, tormise nimega Storm Negro.

Hiiekodu-Inalco-strom-negro-12

Ülemised kapiuksed olid esmalt puidutooni, aga kuna need ei sobinud, vahetati need musta värvi uste vastu.

„Kasutame kööki igapäevaselt ja meie jaoks on tähtis, et köögis toimetamiseks oleks tasapinda piisavalt. Sellepärast otsustasime köögisaare kasuks. Saare ümber on mugav ka mitmekesi koos kokata. Tehnika valisime nii omaduste kui ka välimuse põhjal. Teadsime kohe, et  pliidiplaat võiks olla koos õhupuhastiga, et saare kohal säiliks avarus,“ tutvustavad nad oma kööki.

Eelmistes kodudes oli neil olnud nii puidust kui laminaadist tasapind, mis olid ka väga head, ent seekord otsustati kivist tasapinna kasuks. Algselt lisati kööki tellides kivi hind, aga hinnapakkumist vaadates saadi aru, et soodsam oleks sellega ise tegeleda, kuna köögifirmad on vahendajad.

Hiiekodu-Inalco-strom-negro-2

Kokku võeti viis pakkumist ning otsustati Diastone kasuks – põhjuseks soodsaim hind, kiire suhtlus, suur kivivalik, kohapeal sai valikuga tutvuda, tehti hea presentatsioon erinevate materjalide osas ja näidistüki sai ka koju kaasa, et veenduda selle sobivuses.

Keraamika valiti just visuaalsel põhjusel

Kindel oli ka see, et soovitakse tumedat tooni, millel ei oleks väga palju mustrit.

Üllatuseks oli see, et kas tõesti 12 mm kivi võib olla nii vastupidav ning positiivse küljena tõid nad välja oskuse täpselt mõõta ja toota ja paigaldada nii raskeid materjale professionaalselt, nii et midagi selle paigalduse juures ei kahjustu, ei kriibita, katki ei lähe. Lõppkokkuvõttes polnud aga protsessi juures midagi keerulist ega aeganõudvat, kui materjal on välja valitud.

Hiiekodu-Inalco-strom-negro-14

Tulemusega jäid nad väga rahule ja tasapind vastas ootustele. Ent nad märgivad, et tumeda materjali valiku juures peab kindlasti arvestama seda, et pritsmed ja mustus tuleb kiiremini välja. Kuid kes stabiilselt puhtuse eest hoolitseb, siis seda muret pole.

Video inspireerivast köögist:

Hiiekodu saab Instagramis jälgida siit.

Tekkis huvi meie töötasapindade vastu?

Võta meiega ühendust ja leiame koos sulle sobiva lahenduse!

Küsi pakkumist

 

01.06.2022