Graniit töötasapind- loodust armastavale inimesele!

Graniit töötasapinnad: mida võiksin teada?

Graniit on sada protsenti puhas loodus!

See tähendab, et graniit on looduslik kivi, mis on tekkinud kolm miljardit kuni 750 miljonit aastat tagasi sulalaava jahtumise tagajärjel maakoores. Graniit on ehe looduslik kivim, elegantne, suursugune ning pika ajalooga! Teadlaste hinnangul moodustusid graniitkivimid miljonite aastate jooksul läbi maapõue arengute ning kasvamise. Täna saame nautida nende kaunite kivimite kasulikke omadusi, lastes köögi- ja vannitoa töötasapindu, väli fassaadi ja isegi põrandaid katta just sellel väärtuslikul materjalil.

Graniidist tööpind sobib ideaalselt Sinu koju, kui…

… Hindad ilu. Ükski teine materjal ei paku nii kauneid naturaalseid värve ega selliseid ainulaadseid kivimustreid. Graniit on looduses 100% puhtal kujul ja neid mustreid ei ole inimese poolt tekitatud.

… Otsid vastupidavat graniit töötasapinda? Ei ole üle pingutatud, kui öeldakse, et graniiti peetakse igaveseks! Seda on pea võimatu täielikult kahjustada. Loomulikult vajab tasapind mõningal määral hooldamist, et säilitada oma kaunis ja ajatu välimus.

… Soovid materjali, mis oleks kuumakindel. Tulised pannid, kastrulid, ahjupotid- ja plaadid võib asetada otse graniidist töötasapinnale, ilma et peaksite kartma selle kahjustumist!

… Sulle meeldib looduslähedus! Nagu eelnevalt juba mainitud, on tegemist eheda loodusest pärit materjaliga, mis kannab endas miljonite aastate jooksul kogutud loodusenergiat.

Kuidas looduslikku graniitmaterjali hooldada nii, et see näeks välja nagu uus?

Graniitkivi on luksuslik, kuuma- ja külmakindel, hügieeniline ning vastupidav. Need omadused muudavad graniidist töötasapinnad populaarseks kõikides kodudes. Samuti sobib graniit karmima keskkonnaga kohtadesse nagu köök, vannituba või grillinurk  väljas. Nendes kohtades esineb palju niiskust ning temperatuur kõigub tihti kuuma ja külma vahel.

Kuigi graniiti on peaaegu võimatu kahjustada, pole mingi saladus, et tasapinnad siiski ajaga kuluvad. Kui graniit töötasapinna eest korralikult aastast aastasse hoolt kanda ja meeles pidada mõningaid nõuandeid, säilitab ta oma uuelaadse väljanägemise pikaks ajaks! Ka looduse poolt loodu vajab tähelepanu ja hoolitsevat kätt.

Kindlasti ei ole hea mõte suurel kogusel veel graniit töötasapinna peal pikalt seista ning imenduda. Kuigi väljanägemine seda ei reeda, on graniit – nagu paljud teisedki looduslikud materjalid –  poorne ning imab pika aja möödudes vedelikke endasse. Köögis võiks tähelepanu pöörata peedi -ja sidrunimahlale, mis graniit köögitasapinda aja möödudes võivad määrida ning selle värvi muuta.

Graniit tasapinda võib puhastada sooja vee ja pehme lapiga. Peale seda tuleks tasapind kindlasti rätikuga kuivatada. Hea mõte pole kasutada kõrge kloorisisaldusega või leeliselisi keemilisi puhastusvahendeid! Looduskivi ja keemia ei käi käsikäes.

Kui graniit on valitud köögitasapinnaks võiks toiduvalmistamiseks ja lõikamiseks kasutada lõikelauda ning otsest kontakti noa ning tasapinna vahel võimalusel vältida. Tänapäeval on noad teritatud väga teravaks ning võivad pideva kontakti tagajärjel siiski graniit töötasapinnale jälje jätta.

Kas teadsid, et …

… Maapõues on eri liiki graniiti peidus mõõtmatutes kogustes?

… Graniidil on küll kõrge väärtus, kuid ainult kümme protsenti kaevandatud graniidist leiab omale „uue elu“ just köögitööpinnana või muu tasapinna näol? Ülejäänud 90 protsenti suunatakse muudesse tööstusharudesse, kus hinnatakse samuti graniidi väärtuslikke omadusi!

… Graniiti leidub lausa miljonites erinevates värvitoonides? Värvitoonide sobitamine on graniidi kaevandamise protsessis väga tähtis, sest värvid varieeruvad nii leiukohtade kui ka kivimi kaevesügavuste osas. Maapõues sügavamal asuvad kivimid on rohkem kokku pressitud ja tumedama mustriga, heledamaid toone leidub pinnakihtides

Kuidas kaunis graniit töötasapind üldse kodudesse jõuab?

On fakt, et graniit läbib tõeliselt pika teekonna enne, kui see jõuab töötasapinnana paljudesse kodudesse.

Peaaegu igal riigil on olemas oma graniidivarud, kuid põhiline graniidikaevandamine toimub enamasti Indias, Hiinas, Aafrikas, Brasiilias ja Skandinaavias. Suured graniidivarud lubavad seda eksportida üle terve maailma ja nii on graniit tasapinda võimalik soetada igas maailma nurgas.

India, Hiina ja Brasiilia moodustavad põhiosa riikidest, kes kaevandavad töötlemata graniitkiviplokke, millest edasise töötluse käigus saetakse erineva suurusega ja paksusega graniitplaadid. Poleeritud plaatidest valmivad kivitööstustes üle maailma, sealhulgas ka Diastoneis pakutavad graniitkivist töötasapinnad.

Graniiti transporditakse mereteedel. Laevakonteineritesse pakituna seilavad graniitplokid merel sihtkoha poole teinekord kaks kuni kolm kuud! Kui materjalid on sadamasse saabunud, tõstetakse need autodele ning veetakse laoplatsile. Sellisel kujul jõuavadki graniidist tahvlid Diastonei lattu.

Graniit köögitöötasapinnad Diastonest.

Diastone on tuntud oma mitmekesise ja laia materjalivaliku poolest. Nii on võimalik valida meie laost erinevate graniititahvlite hulgast endale meelepärane töötasapinna materjal! Oleme välja valinud parimad graniidisordid, mis pärinevad erinevatest maailma nurkades asuvatest kivimurdudest. Soovime pakkuda mitmekesist valikut, milles oleksid esindatud kõige kaunimad looduslikud mustrid.Tänapäeval toodetakse ka graniidivälimusega tehismaterjale, kuid ehtsat ja luksuslikku graniiti ei asenda miski! Graniidi kasutamise üks peamisi väärtusi on selle 100% looduslikkus.

Meie Diastoneis austame loodust ja hoolitseme selle eest, et need meistriteosed kaunistaksid köögitasapindade ja teiste töötasapindade näol teie kodusid ja bürooruume pikki aastaid.

Rohkem infot graniidi kohta.

Tutvu meie graniit töötasapindadega.

Tule tutvu tootevalikuga meie Sauel asuvas näidistesaalis.

Kontaktinfo leiad siin.

01.08.2021